Forårets matiné samlede musikken i Furesø

60 lokale musikere og sangere og mere en 150 betalende tilskuere bød foråret velkommen med en uforglemmelig eftermiddag i Galaksen den 1. marts 2015. 
Tekst: Jørgen Nielsen. Foto: Galaksen.
 
Værløse Folkemusikanter skabte den helt rigtige stemning med deres klingende og rytmiske folkemusikalske danse fra de gode gamle dage.
Værløse Folkemusikanter skabte den helt rigtige stemning med deres klingende og rytmiske folkemusikalske danse fra de gode gamle dage.

Sangernes vinger og folkemusikanternes violiner samlede de lokale musikere på forårets første dag den 1. marts 2015 i Kulturhuset Galaksen, og den blev uforglemmelig.

 

Skovgårdens Kor tændte foråret lys hos de mange tilskuere, der trodsede det kedelige vejr med et besøg i Galaksen.
Skovgårdens Kor tændte forårets lys hos de mange tilskuere, der trodsede det kedelige vejr med et besøg i Galaksen.

Arrangementet fortsatte traditionen med opfordringen “Så syng da, Furesø”, og det gjorde sangerne fra Skovgårdens Kor, Visens Venner i Furesø og naturligvis også de dygtige musikere fra Værløse Folkemusikanter.

 

Visens Venner i Furesøfremførte blandt meget andet også en næsten tårevædet udgave af Lone Kellermanns og Gasolins "Se, Venedig og dø".
Visens Venner i Furesø fremførte blandt meget andet også en næsten tårevædet udgave af Lone Kellermanns og Gasolins “Se, Venedig og dø”.

Sammen førte ensemblerne egnens århundrede årige gode, gamle musikalske traditioner videre frem til vores tid.

 

Visesangeren Laila H. Nielsen og Jørgen Nielsen fik smilet frem hos de glade sangere fra Skovgårdens kor, mens de lyttede til den gribende og morsomme sang om de troløse ungersvende i Venedig.
Visesangeren Laila H. Nielsen og Jørgen Nielsen fik smilet frem hos de glade sangere fra Skovgårdens Kor, mens de lyttede til den gribende og morsomme sang om  troløse ungersvende i Venedig.

I løbet af de små tre timer, som koncerten varede, formåede de aktive at skabe en minderig og frugtbar atmosfære, der lover godt for fremtidens fællesskabende aktiviteter på lokalt plan.

 

Visesangerne Hans Aagaard og Per Kruse kender vi fra mange forskellige musikalske sammenhænge. Ved forårskoncerten i Galaksen den 1. marts sang de Glunternes "En måneskinsnat på Slotbakken".
Visesangerne Hans Aagaard og Per Kruse kender vi fra mange forskellige musikalske sammenhænge.
Ved forårskoncerten i Galaksen den 1. marts sang de Glunternes “En måneskinsnat på Slotsbakken”.
Visesangeren og skuespilleren Mette Brønden kunne glæde sig over et varmt og kærligt bifald, da hun sang "En over og en under".
Visesangeren og skuespilleren Mette Brønden kunne glæde sig over et varmt og kærligt bifald, da hun sang “En over og en under”. I baggrunden bassisten Verner Lund, hvis musikalske kvaliteter samler og beriger sangernes og de øvrige musikeres præstationer.

 

Forårskoncerten bød også på en nytolkning af Evert Taubes “Pigen fra Havanna” Den er oprindelig skrevet i Firenze i 1920 og tilegnet en cubansk skønhed. I den oprindelige udgave af visen havde Taube lagt en sordin på kærlighedens detaljer. Det samme er ikke helt tilfældet i Jørgen Nielsens nytolkning.

 

Visesangeren Jørgen Nielsen sang om "Pigen fra Havanna"
Visesangeren Jørgen Nielsen sang om “Pigen fra Havanna”. Og på billedet kan man se, at det vakte glæde og genklang hos de dygtige sangere fra Skovgårdens Kor.

 

Laila Maegaard begejstrede det kvindelige publikum med sin vise om kvinder og mænd. Navnlig verset, hvor hun slår sin ægtemand ihjel gjorde lykke - hos damerne.
Visesangeren Laila Maegaard begejstrede det kvindelige publikum med sin vise om kvinder og mænd. Navnlig verset, hvor hun slår sin ægtemand ihjel gjorde lykke – hos damerne.

Traditionen tro deltog borgmester Ole Bondo Christensen også i Forårets “Så syng da, Furesø”. Centralt i hans univers står også bestræbelserne på at skabe gode rammer for byens musik- og kulturliv. Ole Bondo Christensen:

Borgmester Ole Bondo Christensen har et livslangt forhold til den folkelige og levende sangtradition.
Borgmester Ole Bondo Christensen har et livslangt forhold til den folkelige og levende sangtradition.

Han fortæller blandt andet:

” Poesi, musik og sang åbner sindet mod livets storhed, livets sårbarhed og til tider dystre kompleksitet.  Det er mange digtere rigtig gode til. Musik åbner følelser, som vi skal være i forbindelse med for at blive hele mennesker, der erkender livet i alle dets aspekter, sorger og glæder. Tilsammen sætter poesi, musik og kunst i det hele taget livet og eksistensen i perspektiv og giver det mening og retning. Det er en værdifuld kontrast til de ofte støvede notater, om  hvordan verden skal forstås, som man som borgmester bruger meget tid på i det daglige”, understreger Ole Bondo Christensen. Og han fortsætter: ”Vi er som mennesker jo ikke blot sat i verden for at gå på arbejde for at spise og drikke. Vi er her jo for at opleve tilværelsens mysterier – og meget gerne sammen med andre. Her oplever vi, at musik og sang gør mennesker modtagelige for disse livets stjernestunder.”